Jetzt haben wir es endlich mal wieder ins Tiez geschafft und ich muss sagen, auch wenn wir seit geraumer Zeit nicht hier waren, konnten wir doch wieder einen sehr entspannten Abend bei leckeren Speisen und einem zuvorkommenden Service genießen. Und obwohl das Tiez ein Weinrestaurant ist, bekam ich, da ich keinen Alkohol trinke, sehr leckere alkoholfreie Alternativen.
Und so starteten wir mit einem alkoholfreien Aperitif und einem Gruß aus der Küche, es gab ein frisch gebackenes Brot mit Möhren-Schwarzwurzel-Aufstrich. Danach kam die Vorspeise aus knackigen grünen Bohnen, diese lagen auf einer sehr leckeren weißen Bohnencreme, dazu noch ein pochiertes Ei, das in der Mitte noch sehr schön cremig war. Im Anschluss konnten wir eine sehr aromatische Tomatenessenz mit kleinen Grießnockerln genießen. Als Hauptgang hatten wir Belugalinsen mit einer Balsamiconote, dazu Schmorgurken, knackige Möhren und drei wirklich zarte und auf den Punkt gebratene Scheiben Rindfleisch. Zum Abschluss unseres leckeren Menüs hatten wir einen frisch ausgebackenen Quarkkrapfen mit einer luftigen Quarkcreme und Sanddornsoße. Das Dessert war zum Niederknien lecker, so dass ich glatt einen Nachschlag verlangt hatte ;)
Übrigens für Nicht-Jeneser samstags ab 16 Uhr kann man kostenlos auf dem Eichplatz parken, von dort sind es nur 5 Minuten bis zum Tiez.
We were there for the second time. The boss is really funny, always has a cool saying on his lips and is very friendly!
The food is freshly prepared and tastes fantastic!!! Our next visit is already planned.
Great, small, cozy restaurant. We feel really comfortable there, especially with live music.
Food - exquisite, wine - delicious and the service is just great!!!!
You haven't been to Schlemmerkäfer for dinner with the family yet?
Then you've definitely missed something!
Absolute recommendation.
The roulade schnitzel in particular is so tender and so delicious.
And we particularly like the attention to detail.
A little tip: always order in advance.
I really like going there, the staff are very friendly and the ambience is nice. I've tried a few dishes now and the ingredients were always very fresh and tasty. The sauces are handmade and also very tasty.
We can recommend it without reservation. Clear but adequate map. Service is polite without being intrusive. The food tasted very good. We would love to come back, certainly not alone.
We were here for (pre-)Christmas dinner.
After a phone call, the landlord opened the kitchen especially for us and we were the only guests that day.
The Ziegenhainer is my absolute recommendation, as the kitchen works regionally and partly with self-collected ingredients.
The host/chef will be happy to tell you the story about each meal, where the ingredients come from and how he prepares them
The evening was very entertaining and incredibly tasty.
As already mentioned, you have to be surprised about what dishes are served that day.
If you're looking for cheap food, you've come to the wrong place 😉, because as you'd expect, good handmade cuisine also needs to be paid for.
We would like to thank Uwe again for the wonderful evening.